Η Εταιρεία μας δραστηριοποιείται  στο χώρο εμποροβιομηχανικών και οικιακών ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων. 

Η εμπειρία σε εργασίες ανακύκλωσης υλικών που είχε η ΑΣΑ Α.Ε. και η συνέπεια που την διέκρινε στην εκτέλεση των εργασιών είχε σαν αποτέλεσμα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. ( Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε ) να της αναθέσει:

  •  Τη λειτουργία του πρώτου στην Ελλάδα εργοστάσιου ανακύκλωσης ξεκινώντας με τον Δήμο Αμαρουσίου το έτος 1994. Η μονάδα αυτή λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία μέχρι το 2001, και σταμάτησε την λειτουργία  της λόγω του νέου ιδιόκτητου Κ.Δ.Α.Υ. της ΑΣΑ Α.Ε. στη περιοχή Αγ. Γεωργίου στον Ασπρόπυργο.
  • Τη λειτουργία του δεύτερου εργοστάσιου ανακύκλωσης στην Ελλάδα στον Δήμο Πατρών όπου λειτούργησε με πολύ καλά αποτελέσματα τα έτη 1998 -2002.
  • Τη λειτουργία του  εργοστάσιου ανακύκλωσης στον Δήμο Λαμίας όπου λειτούργησε με πολύ καλά αποτελέσματα τα έτη 2008-2010.

Η ΑΣΑ Α.Ε. συνεργάστηκε επίσης επιτυχώς  με την οργανωτική επιτροπή ολυμπιακών αγώνων (ΟΕΟΑ) 2004, αναλαμβάνοντας  τη διαχείριση και εμπορία των ανακυκλώσιμων στερεών απόβλητων από όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης προσέφερε  υπηρεσίες εργολάβου καθαριότητας σε δυο ολυμπιακές  εγκαταστάσεις, στην Άρση Βαρών στη Νίκαια και την Πυγμαχία στο Περιστέρι.

Εκτός από τον τομέα των οικιακών σύμμεικτων στερεών αποβλήτων η Εταιρεία έχει αναλάβει το πρόγραμμα των ειδικών δράσεων σύμφωνα με το οποίο τοποθετεί κάδους σε καταστήματα (μπαρ, καφέ, εστιατόρια) της Αττικής και συλλέγει το γυαλί. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει μέχρι σήμερα περίπου το 45% των καταστημάτων, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των  ποσοτήτων  που διαχειρίζεται η Εταιρεία.

Θα  πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι  μεγάλες εταιρείες  όπως π.χ. Hellenica Α.Ε, Deximco Α.Ε., Rafarm Α.Ε.,  κ.α., έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους επίμονα προς την  ΑΣΑ Α.Ε.  να δραστηριοποιηθεί στο γνωστό για την Εταιρία αντικείμενο «καταστροφές στερεών αποβλήτων»  και απόθεση αυτών στους νόμιμους ΧΥΤΑ, προκειμένου να έχουν μια ευρεία  συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Η ΑΣΑ Α.Ε. συνεπής στους επενδυτικούς στόχους της, με την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας, κατασκεύασε το ιδιόκτητο εργοστάσιό της (ΚΔΑΥ) στη περιοχή του Αγ. Γεωργίου, στον Ασπρόπυργο, συνολικής καλυμμένης επιφάνειας περίπου 4.000μ² σε οικόπεδο περίπου 20.000 μ².

Oι νέες εγκαταστάσεις  παρέχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται και να αποθηκεύονται μεγαλύτερες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών προκείμενου να επιτυγχάνεται αποδοτικότερη διαχείριση των υλικών, μεγαλύτερη ευελιξία και τελικά καλύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών μας.